Bu ay memurlara eksik maaş yatacak: İşte nedeni ve yüzde 2 sorunu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bu ay memurlara eksik maaş yatacak: İşte nedeni ve yüzde 2 sorunu

Memurların bu ay hesaplarına yatacak maaşları 345 lira eksik halde yatacak. İşte yaşanan durumun nedeni ve AK Parti'den gelen açıklama.

Bu ay memurlara eksik maaş yatacak: İşte nedeni ve yüzde 2 sorunu

Son dakika haberi: Memurlara 345 liralık maaş farkı açıklaması.

CHP'nin AYM başvurusu yaptığı ve iptal edilen kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanabilmesi için yüzde 2 barajını aşan sendika üyesi olma şartı için son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, hükümet olarak memurların yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

‘Kadın İstihdam Sistemi İş Pozitif Tanıtım Programı ve Fuar Açılışı’na katılan Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, burada dikkat çeken ifadeler kullandı.

Depremin yaralarının satıldığını söyleyerek sözlerine başlayan Bakan Işıkhan, “Hamdolsun ki depremde büyük yaralar alan diğer 10 ilimizle birlikte Adana’nın da yaralarının sarılmış olduğunu gördük. Biliyorsunuz artık, yıkılan evlerimizi, iş yerlerimizi, binalarımızı yeniden ayağa kaldırmaya başladık. Şehirlerimizin çalışma hayatını, sosyal hayatını, ticaretini, ekonomisini yeniden güçlendirmeye, hareketlendirmeye başladık çok şükür. ‘İnşallah, devlet millet el ele verip bu bereketli topraklara, bu kadim coğrafyaya daha güzel günleri hep birlikte getireceğiz’ demiştik, getiriyoruz. ‘Maddi kayıplarımızı bir bir telafi edeceğiz’ demiştik, ediyoruz. ‘Adana’yı ve Çukurova’nın has evlatlarını eskisinden daha huzurlu, daha müreffeh günlere hep birlikte kavuşturacağız’ demiştik. Kavuşturuyoruz. Adana, bereketli topraklar üzerine kurulmuş, ülkemizin tarımına, ekonomisine, kalkınmasına öncülük eden merkezlerimizden birisidir” ifadelerini kullandı.

Kadın istihdamına önem verdiklerini, her dönem kadın istihdamını dseteklediklerini söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan, “Biliyorsunuz ki kadın istihdamı, bizim bakanlık olarak üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir konudur. Kadınların, sosyal, ekonomik ve hukuki özgürlükleri 21 yıldır büyük mücadeleler vermiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da çok önemsediği konuların başında geliyor. Geleceğin güçlü Türkiye’sine giden yol, kadın erkek her bir insanımızın sosyal ve ekonomik kalkınma sürecinde kapasitesi ölçüsünde yer aldığı topyekun bir seferberlik şuurundan geçmektedir. Gerek Milli Mücadele’de gerekse kalkınma mücadelemizde nasıl kadınların desteğiyle, fedakarlıklarıyla bugünlere geldiysek, Türkiye Yüzyılı hedefimize giden yolda da yine en büyük destekçilerimiz Adana’nın emektar kadınları olacaktır. Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınların gücü olmadan sürdürülebilir kalkınma hedeflerimize ulaşmamız mümkün değildir. Kadınların emeğine, vizyonuna ve fikirlerine ihtiyacımız var. Bu sebeple kadınların toplumsal hayata aktif ve üretken katılımını destekleyecek projeler geliştirme gayreti içerisindeyiz. Kadınların yenilikçi bakış açısına, çözüm odaklı fikirlerine güveniyoruz" dedi.

TOPLU SÖZLEŞME AÇIKLAMASI

Memurların maaşlarında 345 liralık azalma olacağını söyleyen Bakan Işıkhan, "Biz hükümet olarak gerek toplu sözleşmeler yoluyla, gerek diğer yasal düzenlemelerle memurlarımızın haklarını geliştirirken, CHP Anayasa Mahkemesine götürerek iptal ettiriyor. Toplumdaki her kesimi ’istismar edilebilir’ olarak gören, her şeye muhalif bu CHP zihniyeti maalesef hiç değişmiyor" dedi.

Düzenleme nedeniyle 2 milyondan fazla memurun bu ay 345 lira eksik maaş alacağını söyledi.

Bakan, bu konuda hükümet olarak gerekli adımları atacaklarını söyledi.

DÜZENLEME NEYDİ? NE OLDU?

Bilindiği üzere yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olan memurlar, her ay toplu sözleşme ikramiyesi alıyor. Ancak bu madde AYM tarafından iptal edildiği için bu ay yatmayacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç