Borsa İstanbul KAP'a Bildirdi: 11 Hisse ve 7 Yatırımcıya Tedbir Geldi İşte Tedbir Bitiş Tarihi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsa İstanbul KAP'a Bildirdi: 11 Hisse ve 7 Yatırımcıya Tedbir Geldi İşte Tedbir Bitiş Tarihi

Borsa İstanbul 2 günde birçok hisse ve yatırımcıya tedbir kararı getirdi.

Borsa 5 Ağu 2022 23:11 0
Borsa İstanbul KAP'a Bildirdi: 11 Hisse ve 7 Yatırımcıya Tedbir Geldi İşte Tedbir Bitiş Tarihi

Borsada 4 hisseye tedbir kararı geldi.

Borsa İstanbul tarafından KAP'a yapılan bildirimde 4 hisse hakkında tedbir kararı alındığına yer verildi. Dün de alınan 7 tedbir kararı ile birlikte toplam tedbir kararı getirilen hisse sayısı 11'e yükseldi. 

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamına alınan tedbirlerle ilgili son dakika açıklamaları şu şekilde:

AGHOL: Anadolu Grubu Holding'de 7 Eylül'e kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilmeme tedbiri olacak. 

KRPLS: Koroplast hissesi de 7 Eylül tarihine kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

INTEM: intema hissesi de 7 Eylül tarihine kadar brüt takas sistemi ile işlem görecek. Hissede şimdi devam eden açığa satış ve kredili işlem yasağı da bu tarihe kadar devam edecek. 

ASUZU: Anadolu Isuzu hissesi 7 Eylül tarihine kadar emir paketi tedbirinde olacak. Emir paketi tedbiri kapsamı şu şekilde: "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" Öte yandan hissede devam eden açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas da bu süreye kadar devam edecek.

Beyaz Filo (#BEYAZ) : 2/09/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

Sinpaş GYO (#SNGYO): 2/09/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

Kızılbük GYO (#KZBGY): 2/09/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak. Mevcut tedbirler de bu tarihe kadar devam edecek.

Tümosan (#TMSN): 2/09/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak. Mevcut tedbirler de bu tarihe kadar devam edecek.

Cosmos Yatırım Holding (#COSMO): 2/09/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek. Mevcut tedbirler de bu tarihe kadar devam edecek.

Ufuk Yatırım (#UFUK): 2/09/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek. MEvcut kısıtlamalar da devam edecek.

Atlantis Yatırım Holding (#ATSYH): 5/08/2022 tarihinden itibaren 3 ay süreyle "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması" tedbiri uygulanacak.

ATSYH payının piyasasında emir ve işlemleri nedeniyle, aralarında Abdurrahman Üstüner, Hilal Dilara Ak, Mehmet Emin Özbek, Muharrem Yunus Çelik, Ömer Şahin, Serap Bölükbaşı ve Yasin Akyol'un bulunduğu 7 yatırımcıya da 3 aylık ysaak geldi.

Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç