Bayram Sonrası Meclisin Gündemi Belli Oldu!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bayram Sonrası Meclisin Gündemi Belli Oldu!

Bayram tatilinden sonra meclisin gündemi belli oldu! İşte gündeme gelecek konular ve detaylar...

Haberler 14 Nisan 2024 0
Bayram Sonrası Meclisin Gündemi Belli Oldu!

1 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimlerin ardından tatile giren TBMM Genel Kurulu, 16 Nisan Salı günü çalışmalarına yeniden başlayacak. Milletvekilleri, yasama faaliyetlerine kaldıkları yerden devam edecek ve gündemde yer alan yasa teklifleri ve diğer konuları ele alacaklar.

Yaklaşık 1,5 aylık aranın ardından TBMM Genel Kurulu, 16 Nisan Salı günü çalışmalarına yeniden başlayacak. Genel Kurul'da enerji ile ilgili düzenlemeler içeren yasa teklifinin ele alınması bekleniyor. Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, yerli üretim ve farklı kaynaklardan ithal edilen doğal gazın Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabileceği belirtiliyor.

Ayrıca, enerji verimliliğinin artırılması için hazırlanan projeler Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından desteklenecek. İçme-kullanma suyu temin edilen rezervuarlar, sulak alanlar ve denizler gibi alanlarda yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulabilecek. OHAL kararı alınan veya afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde elektrik hizmetlerinin kesintisiz karşılanabilmesi için geçici süreli elektrik enerjisi talepleri belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde karşılanacak.

TBMM'nin açılmasıyla birlikte siyasi partilerin grup toplantıları da yapılacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç