Bakan açıkladı: Çalışma hayatında düzenleme olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan açıkladı: Çalışma hayatında düzenleme olacak

Bakan Işıkhan yaptığı son dakika açıklamasında çalışma hayatında düzenleme olacağını söyledi.

Çalışma Hayatı 23 Şubat 2024 4
Bakan açıkladı: Çalışma hayatında düzenleme olacak

Çalışma hayatına düzenleme geliyor: Bakan Işıkhan'dan açıklama.

Çalışma hayatında yapılacak değişikliklerle ilgili son günlerde çokça haber yayınlandı. Bu haberlerin sorulduğu Bakan Işıkhan, dikkat çeken ifadeler kullandı.

İzmir'de düzenlenen programa katılan Bakan Işıkhan, İzmir'de 2002 senesinden şimdiye kadar 865 bine yakın kişinin İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirildiğini söyleyerek, "İzmir'de ve tüm şehirlerimizde işverenlerimizi ve iş arayan vatandaşlarımızı kendilerine en uygun iş olanaklarına hızlı bir şekilde ulaştırabilmek için İŞKUR sistemine dahil olmalarını tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

İstihdamda rekorların kırıldığı dönemden geçildiğini söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Işıkhan, "Mart ayında açıklanacak 2023 yılı verilerinde hem genelde hem kadınlarda hem de gençlerde 2002'den bu yana en yüksek iş gücüne katılım ve istihdam oranlarını bekliyoruz. Aynı şekilde tüm öncü göstergeler son 22 yılın en düşük işsizlik oranının ortaya çıkacağına da işaret etmektedir" ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMA HAYATI DÜZENLENECEK

Çalışma hayatında yapılacak düzenlemeler ile ilgili açıklamalar yapan Bakan Işıkhan, şunları söyledi:

"Tabii ki çalışma hayatı dinamik bir yapıya sahip ve her zaman üzerine konuşulacak, 'Daha iyi nasıl yaparız?' diye tartışılacak bir alandır. Bilmenizi isterim ki biz istişare kültürüne önem veren bir hükümet ve bakanlığız. Geçtiğimiz ay Sayın Cumhurbaşkanımız İş Kanunu'nun yeniden ele alınması konusunda bir açıklaması oldu. Biz de akabinde hemen gerek Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu gerek Adalet Bakanlığımız ile çalışma toplantılarımıza başladık, bu süreç devam ediyor. Biz daima işçimizin ve işverenimizin kazanılmış haklarını korumayı öncelikliyoruz, devamında ise Türkiye Yüzyılı'na yakışan bir iş kanunu ve çalışma hayatı konusunda da elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim. Bu yüzden doğrudan bizden bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirtmek isterim."

Bakan açıklamasında değişikliğin tüm paydaşların görüşlerinin alınması sonrası geleceğini söyledi.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
04 02 2003 girişlyim eyt bana vuruyomu kademeli emeklilik derken 4500 gün 25yil doldurma gerekiyo yoksa benim eski 15yil 3600 günlemi emekli olucam
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Staj Ve Çıraklık Sgk Başlangıcı Olsun..
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Birinizde taserona kadroyu sorsun
Ziyaretçi 2 Ay Önce
2005 yılı memur Toplu sözleşme ile mutabakat altına alınan Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanlarının Genel idari Hizmetler Sınıfına dahil edilmesi. 19 yıldır tehir ediliyor. Kamuda #YardımcıHizmetlerSınıfı çalışanları olarak Hem Çalışma hayatında hem de emeklilikte hak kayıplarımız devam ediyor. Ücretlendirme konusunda memur ve kamu işçisine oranla daha düşük gelirle çalıştırılıyoruz. Ek gösterge konusunda diger memur sınıflarına tanınan haklardan istisnai bir sekile mahrum ediliyoruz.. Görev tanımlamamızdaki ucu açık ifadeler sebebi ile İdarecilerimiz ve çalışma arkadaşlarınızla iş yerinde sorunlar yaşamak zorunda kalıyoruz. Kurumlar Gys ve ünvan değişikliği sınavı açmıyor, açsa bile önümüz bir şekilde kapatılıyor, Anayasal hakkımız olan kariyer imkanımız Kamu eliyle önleniyor. Eğitim seviyesi ne olursa olsun yükselmemize ve çalışma şartlarımızın Atanmış diğer memur sınıflarının standartlarına ulaşmamıza imkan sağlanmıyor! Kamuda 150.000'e yakın personel Eğitim durumları esas alınarak Gih veya Ths kadrosuna geçmek, #TürkiyeYüzyılı konjöktürel yapısına uygun standartlarda, insan onuruna memur vakarına, yakışır şekilde çalışmak istiyoruz.