Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz indirimi hamlesi beklentisi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz indirimi hamlesi beklentisi

Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirimleri için ilk çağrı geldi. Gelen açıklamanın detayları yazımızda.

Ekonomi 22 Nisan 2024 0
Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz indirimi hamlesi beklentisi

Orta Doğu'daki gerilim sonrası faiz indirimi çağrısı geldi.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi Üyesi Francois Villeroy de Galhau bir açıklama yaptı. Galhau yaptığı açıklamada 2 ay sonra ilk faiz indiriminden petrol fiyatlarındaki belirsizliğin etkilenmeyeceğini söyledi.

Fransa Merkez Bankası tarafından yapılan değerlendirmeye göre orta doğuda yaşanan çatışmaların petrol maliyetlerini artırdığı ve politika yapıcıların öncelikle böyle bir şokun temel fiyatları, enflasyon beklentilerini yükseltip yükseltmeyeceği gerekecek.

Calgau yaptığı açıklamada belirsizliğin, parasal genişlemenin başlamasını geciktirip geciktirmeyeceği sorusuna şu şekilde yanıt verdi: "Hayır; bir sürpriz olmadığı sürece çok fazla beklememeliyiz"

Avrupa Merkez Bankası yetkilileri, borçlanma maliyetlerini düşürmeye başlama zamanı olarak Haziran ayının ilk günlerini bekliyor.

Villeroy açıklamasında, gelecek sene yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşılmasına değinerek, "Gelecek yıl yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşacağımız konusunda yeterli güvene sahip olduğumuz noktadan itibaren bizim görevimiz faaliyet ve istihdam açısından maliyeti en aza indirmektir" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç