Asgari ücrete ek zam açıklaması: 'Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari ücrete ek zam açıklaması: 'Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek'

Son dakika haberi: Asgari ücrete gelecek zam için açıklama geldi. Fatih Portakal, asgari ücrete ek zam geleceğini söyledi.

Çalışma Hayatı 29 Şubat 2024 20
Asgari ücrete ek zam açıklaması: 'Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek'

Son dakika: Asgari ücrete ek zam için tarih açıkladı.

Ünlü Haber Sunucusu Fatih Portakal bir son dakika açıklamasında bulundu. SZC Tv haber programını sunan Portakal, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir müjde vereceğini söyledi.

Sene başında asgari ücrete yüzde 50 oranında bir zam yapılmış ve yapılan zam ile asgari ücret 11 bin 400 liradan 17 bin 2 liraya kadar çıkarılmıştı. Yapılan zamdan önce açıklama yapan Bakan Işıkhan, "Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz" demişti.

Bu açıklamadan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan da açıklama yapmış ve asgari ücrete tek zam olacağını söylemişti.

ENFLASYON YÜKSELİYOR

Ancak son aylarda enflasyon, beklendiği gibi yüksek gelmeye devam ediyor. Bu da alım gücünü düşürdüğü için asgari ücrete ikinci bir zam beklentisi oluşturdu.

"EKONOMİ KİME BÜYÜYOR?"

Fatih Portakal yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücrete 2. bir zammın geleceğini söyledi.

Canlı yayında konuşan Portakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yaptığı büyüme rakamları değerlendirmesine değindi ve "Hani Sayın Cumhurbaşkanı diyor ya ekonomi olarak büyüdük diye bu ekonomi kime büyüyor? Kimin için büyüyor? Bu ekonominin büyüklüğünden ülkenin geneli faydalanıyor mu yoksa bundan ufak bir oligarşik düzen mi faydalanıyor" ifadelerini kullandı.

"EMEKLİYE KAPI KAPANDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere ek zam ile ilgili yaptığı açıklamaya değinen Portakal, "Emekliye kapı kapandı, asgari ücrete ama ikinci bir düzenleme Haziran'da olabilir. Onu ben bekliyorum" dedi.

"MÜJDEYİ CUMHURBAŞKANI VERECEK, ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK"

Seçim öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücrete zam müjdesi vereceğini söyleyerek açıklamasını sürdüren Portakal, "Seçimi almak için bütün tuşlara basan bir Erdoğan var. O yüzden önümüzdeki günlerde asgari ücret müjdesi verebilir" ifadelerini kullandı.

Sizce asgari ücret ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

 

Yorumlar (20)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 58 Gün Önce
her şeye fiyat yapıştırmalı
Ziyaretçi 58 Gün Önce
asgari ücrette yılda bir zam her şeye yılda bir zam gelsin asgari zam geldikten sonra her şey fırlamazsn
Ziyaretçi 59 Gün Önce
25.500
Ziyaretçi 59 Gün Önce
emekliyi kandırdım sanıp oy alacağını umut o işlem tamam deyip asgari üçretliyi kandırıp oy alıp sene sonundada dirsek gösterecek 3 krş verecek o zamanda asgari üçretliye hayırlı olsun asgari üçretli kardeşler son 4 senede kıt kıt zam yapacak sesimiz cıkmayacak mecburende
Ziyaretçi 59 Gün Önce
35000 şimdilik iyi olur