AKBANK'tan 2.94 Faiz Oranıyla 990.000 TL Konut Kredisi!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AKBANK'tan 2.94 Faiz Oranıyla 990.000 TL Konut Kredisi!

Kredi kullanarak ev almak isteyen vatandaşlara en uygun faizi şu an Akbank veriyor! İşte Akbank'tan 2.94 faiz oranıyla 990.000 TL konut kredisi ve maliyet tablosu...

Kredi 3 Nisan 2024 0
AKBANK'tan 2.94 Faiz Oranıyla 990.000 TL Konut Kredisi!

Ev almak için fırsat kollayanlar bir yandan bütçelerine uygun ev araştırırken bir yandan da uygun faizli konut kredisi arayışına giriyorlar. Konut fiyatlarında aşırı yükselme eğilimi artık kesildi. Konut fiyatları ulaşabileceği doygunluğa ulaştı ve piyasa da durgun olduğu için konut fiyatlarının artışı sorun teşkil edecek seviyede olmuyor. Konut kredisi piyasasında ise işler oldukça hareketli bir şekilde değişebiliyor.

KONUT KREDİSİ FAİZLERİ NE DURUMDA?

Konut kredisi faizleri son aylarda oldukça yükseldi. Bu faizler ile konut kredisi çekmek çoğu kişi için imkansız hale geldi. Aylık gelirleri yüksek olanlar için ise halen daha konut kredisi çekilebilir seviyede faiz oranları bulmak mümkün. Ancak onların da faiz maliyetlerinin yüksek olduğunun bilinmesi gerekiyor. Bundan dolayı insanların konut kredisi kullanma eğilimlerinde bazı değişiklikler yaşandı.

Ev Satışı Nasıl Yapılır? - Emlakjet Haberleri

Konut kredisi genelde satın alınacak evin fiyatının önemli bir kısmının bankadan alınması şeklinde kullanılıyordu. Ancak şu anda çok yüksek tutarlı konut kredisi çekip o krediye taksit ödemek imkansız hale geldi. İnsanlar da konut satın almak için en fazla 1 Milyon TL tutarlı konut kredilerini tercih ediyorlar. Bu şekilde ev sahibi olmalarını sağlıyorlar ve konut kredisi borçlarını bu planlamada ödüyorlar.

EN DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ

Konut sektörünü desteklemek için uzun yıllar boyunca en düşük faizli konut kredisini kamu bankaları verdi. Ancak kamu bankaları kredi musluklarını kısınca onların konut kredisi faizleri de yükseldi. Onların vazifesi ile özel bankalar tarafından yapılmaya başlandı. En düşük faizli konut kredisini ise Akbank vermeye başladı. Konut kredisi için Akbank'ın sağladığı düşük maliyet imkanı diğer bankalara göre daha uygun seviyede bulunuyor. Akbank müşterileri aylık yüzde 2,94 oranında faiz ile konut kredisi çekebiliyorlar.

Konut kredisi çekecek olanlar bunu en fazla 120 aya kadar vade ile gerçekleştirebiliyorlar. 120 ay vadenin üzerine bankalar çıkamıyorlar. Bu da konut kredisi çekeceklerin adımlarını dikkatli atmalarını sağlıyor.

AKBANK KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

konut-kredisi.jpg

Akbank'tan 120 ay vadeli 990.000 TL konut kredisi çekecekler bankaya her ay 30.033 TL kredi taksiti ödüyorlar. Sabit taksit 10 yıl boyunca devam ediyor ve ödemeler gecikmedikçe de ek maliyetler çıkmıyor.

Tüm kredi kampanyalarından anında haberdar olmak için ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç