AK Parti'de seçim muhasebesi: Emekliler
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti'de seçim muhasebesi: Emekliler

AK Parti'nin seçim sonrası ele alması gereken sorunların en başında emeklilerle ilgili çalışmalar yer almalı.

Emekli Haberleri 2 Nisan 2024 4
AK Parti'de seçim muhasebesi: Emekliler

Seçim sonuçlarına etki edenler... Emekliler.

Seçim sonuçlarına etki eden birçok konu oldu. Bu konular arasında en çok gündem olan konu emekliler oldu. Emekli vatandaşlar sandığa gitmeyerek ya da sandığa gitse bile oyunu daha çok muhalefet adaylarından yana kullandı ve düşük maaş tepkisini gösterdi.

Emekliler gerek sandığa gitmeyerek, gerekse de sandığa gittiğinde tepki oyu vererek düşük maaşa olan sitemlerini dile getirdi. Bu da sandığa yansıdı.

CHP 1. PARTİ ÇIKTI, EMEKLİLERLE İLGİLİ İSTEKLER YENİDEN REFAHA OY KAZANDIRDI

Seçim sürecinde emeklilere ek zam yapılması talebini sıklıkla dile getiren iki parti, sandıktan zaferle ayrıldı. CHP, uzun yıllar sonra ilk defa sandıktan 1. parti olarak çıkarken son dönemlerin en çok ses getiren partisi YRP ise sandıktan 3. parti olarak çıktı ve dikkat çeken bir başarıya imza attı.

Fatih Erbakan'ın özellikle seçimlere 3-4 gün kala yaptığı açıklamada adaylarını geri çekme şartının emekli maaşlarının 20 bin liraya çıkarılması sonrası olacağını söyledi.

Bu açıklama emekliler tarafından büyük takdirle karşılandı ve bu takdir sandığa da yansıdı.

EMEKLİLERE TEMMUZ'DA DÜZENLEME GELİYOR

Emekli vatandaşlara Temmuz ayında bir düzenleme geleceği, yapılacak zamda emeklilerin mağduriyetlerinin giderileceği bildirildi.

Sizce emekliler sandığa ne kadar etki etti? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak kadın erkek diğer takipçilerimizle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 33 Gün Önce
Allah'tan revamı ev kiraları 10 binden aşağı yok bunlar neyin kafasını yaşıyorlar pazara gidiyorum 500 TL gidiyor marketlere 1000 TL gidiyor çok bile oy çıktı
Ziyaretçi 33 Gün Önce
biz emekliler hakkımız olan en düşük 25400 TL maaş istiyoruz
Ziyaretçi 33 Gün Önce
en düşük emekli maaşı . asgarî ücret ile eşdeğer olmalıdır. umarım hükümet bu seçimi değerlendirir emeklilerin de sandıkta sözlerini söylemişlerdir sanırım...
Ziyaretçi 33 Gün Önce
Hemde nasıl etki etti 11 000 tl neyimize yetecek tokidende ev çıkmıyor 4 defa yazıldık çıkmıyor kiramı verecez faturamı ödeycez markete mi gidecez kira 5000 tlden 15000 tl yaptı ev sahibi biz intiharmı edelim zorlan ölmemizi istiyorsunuz