AB'nin Rusya Ambargosu Türkiye'ye Büyük Fırsat Kapısı Açtı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AB'nin Rusya Ambargosu Türkiye'ye Büyük Fırsat Kapısı Açtı

Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkilerde çok daha iyi bir dönemin kapısı aralandı.

Ekonomi 7 Ağu 2022 13:35 0
AB'nin Rusya Ambargosu Türkiye'ye Büyük Fırsat Kapısı Açtı

Son dakika haberi: Türkiye için büyük fırsat.

İDDMİB Başkanı Çetin Tecdelioğlu yaptığı son dakika açıklamasında savaş sonrası başlayan ambargoda Rusya ile Türkiye ilişkisine değinildi. Türkiye'nin iki ülkeye de eşit şekilde barışçıl yaklaşması tüm dünyada yankı bulurken AB ülkelerinin uyguladığı ambargo nedeniyle Rusya'nın birçok üründe artık Türkiye'ye yöneldiğine yer verildi. 

Son dönemlerde Rusya'dan ürün alımı ile ilgili ciddi bir talep olduğunu söyleyen Tecelioğlu, ambargo nedeniyle AB'den alınmayan  ürünlerin Türkiye'den alındığını söyledi. Açıklamada, "Rusya’nın ithalatına ve ona ambargo uygulayan ülkelerle ilgili tablolara baktığımızda bizim için çok büyük bir talep çıkıyor. Almanya’dan, İtalya’dan, Fransa’dan alamadıklarını bizden alıyorlar. Ayrıca birçok AB firmasından Rusya'ya Türkiye üzerinden ürün satmayı planlayan firmalar var. Onlar Türkiye’yi bir depo ve köprü olarak kullanmak istiyorlar, diğer yandan Ruslar da tedariği Türkiye’den yapmak istiyor. Bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Türkiye sanayisi ve ihracatı için tarihi bir fırsat." ifadelerine yer verildi.

SEKRETERYA KURULUYOR

Son bayramdan önce Türkiye ile Rusya arasında heyetler arası bir görüşme olduğu açıklandı.  Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu Hükümetler Arası Sanayi Çalışma Komisyonu ile İDDMİB Denetim Kurulu Üyesi Gökhan Turhan'ın öncülüğünde düzenlenen toplantıda önemli konuların görüşüldüğü açıklanırken toplantı sonucunda ticari anlaşmalara varıldığı, karşılıklı akış verişi hızlandırmak için bir sekreterya kurma talebinin oluşturulduğunu söyledi.

Bu konuda Ticaret Bakanlığı bünyesinde çalışmaların başlatıldığı açıklandı.

Bunların yanı sıra bazı AB şirketlerinin Rusya'ya mal satmak için Türkiye'deki bazı firmalarla görüştüğü bildirildi. Satışların burdaki şirkletler aracılığıyla yapılmasının planlandığı açıklandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç