ABD Temmuz Enflasyon Rakamları Ne Zaman Açıklanacak? İşte Beklenti ve Dolar, Altın, Borsa, Kripto Para Tahmini
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ABD Temmuz Enflasyon Rakamları Ne Zaman Açıklanacak? İşte Beklenti ve Dolar, Altın, Borsa, Kripto Para Tahmini

Son dakika haberi: ABD'de enflasyon rakamlarının açıklanacağı tarih ve beklenti açıklandı.

Döviz 6 Ağu 2022 13:44 2
ABD Temmuz Enflasyon Rakamları Ne Zaman Açıklanacak? İşte Beklenti ve Dolar, Altın, Borsa, Kripto Para Tahmini

Amerika'da enflasyon rakamları ne zaman  açıklanacak.

Tüm dünyanın büyük bir merakla beklediği Amerika Birleşik Devletlerinde enflasyon rakamları önümüzdeki günlerde açıklanacak. Enflasyon rakamları için geri sayımda sona gelinirken ekonomi gündmeinde enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağı sorusu sorulmaya başlandı. Peki ABD enfalsyon rakamları ne zaman açıklanacak? TÜFE verileri ne zaman  duyurulacak? Beklenti ne ?

BEKLENTİ EKSİ

Amerike Birleşik Devletleri'nde bu hafta açıklanacak enflasyon verilerinde beklenti eksi. Analistler , geçen ay yüzde 9.1 ile 41 yılın rekorunu kıran enflasyonun aylık -1.4 gelmeisni ve yıllık enflasyonun 9.7 seviyesine gerilemesini bekliyor.

BEKLENTİ OLURSA NE OLUR?

Beklentilere göre enflasyonun düşük gelmesi durumunda piyasalarda bir rahatlama bekleniyor. Sıkı para politikası ile gü.çlenen dolarda düşüş beklenebilir. 

BEKLENTİ GELMEZSE NE OLUR?

Beklenti gelmez, beklentilerin üzerinde bir enflasyon gelirse Fed'in daha şahin bir görüntü sergileyebileceği, faiz artırımlarına sert şekilde devam edebileceği bildiriliyor. Bu da doları daha da güçlendirecek.

DOLAR DÜŞTÜ

ABD'de enflasyon beklentisi gece saatlerinde açıklandı ve ekonomistler , eksi enflasyon beklentisini paylaştı. Bu açıklama öncesi 17.96 TL seviyesinde olan dolar kuru  düşüşe geçerek 17,85 TL'ye gelmişti. Enflasyonun düşük gelmesi durumunda düşüşün devam edebileceği bildirildi. 

BORSA, ALTIN , KRİPTO PARALAR NE OLUR?

Beklenti olur , enflasyon düşük gelirse altın ve kripto paralar ile borsada baskının bir miktar azalması bekleniyor. Enflasyonun yüksek gelmesi durumunda baskının daha da artması bekleniyor. 

ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD'de enflasyon rakamlarının açıklanacağı tarihler şu şekilde duyuruldu:

Buna baktığımızda ABD'de Temmuz ayı enflasyon rakamlarının 10 Ağustos Çarşamba günü açıklanacağı görülüyor. Saat olarak ABD yerel saati verilmiştir. TSİ enflasyon rakamları 15.30'da açıklanacak. Enflasyon rakamları açıklanınca haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com döviz kurları, borsa, emtialar, altın ve kripto paralar konusunda herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi , yatırım danışmanları, uzmanları ve aracı kurumlar tarafından verilen bir hizmettir.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Aynen öyle. .
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hiç güven diye bır şey kalmadı allah sonumuzu hayır etsin