9. Yargı Paketinde son durum açıklandı: Biraz gecikecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

9. Yargı Paketinde son durum açıklandı: Biraz gecikecek

Son dakika haberi: 9. yargı paketi için Adalet Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması geldi. Bakan Tunç, çalışmanın ne zaman gündeme geleceğini söyledi.

Haberler 17 Nisan 2024 0
9. Yargı Paketinde son durum açıklandı: Biraz gecikecek

9. yargı paketi meclise geliyor.

AK Parti Grup Toplantısından önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni anayasa çalışmaları, başıboş sokak köpekleri ve yargı reformu hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı ve çalışmalarda son durumu paylaştı.

Yeni anayasa için diğer siyasi partilerle bir araya geleceklerini söyleyen Bakan Tunç, şu ifadeleri kullandı:

"Adalet Bakanlığı olarak teknik destek konusunda her zaman hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Siyasi partilerin de bu konuda çalışmaları var. AK Parti'nin, MHP'nin önceden yaptığı çalışmalar... Tüm bunlar, yeni anayasa Mecliste gerçekleşecek uzlaşmaya bağlı. Çünkü yeni anayasa yapımı konusunda, Türkiye'nin demokratik, sivil anayasaya kavuşması, darbe anayasasından kurtulma noktasında herkes mutabık. Siyasi düşüncesi farklı olsa da bu konuda ortak düşüncemiz yeni anayasa yapılması hususunda. İnşallah Mecliste yeni dönemde böyle bir uzlaşma gerçekleşir. Meclis Başkanı'mızın bu yönde çalışmaları başlatacağını hepimiz öğrenmiş bulunuyoruz"

SAHİPSİZ SOKAK KÖPEKLERİ

Sahipsiz köpeklere ilişkin düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusuna ise Bakan "Elbette ki insanımızın can güvenliği her şeyden önemli. Bu konuda hem hayvanlarımızı koruyacak hem de insan sağlığını tehdit etmeyecek bir düzenlemeyi yapmak gerekiyor. Bu konuda Tarım ve Orman, Çevre ve Şehircilik, İçişleri ve Adalet bakanlıkları olarak ortak bir taslağımız, çalışmamız var. Bu çalışmayı gündeme getirmemiz lazım. Burada belediyelerimize, kamu kurumlarına düşen görevler var. Bu görevleri kanunda belirlemek ve ona göre hareket etmek lazım" şeklinde cevap verdi.

9. YARGI PAKETİ GELİYOR

Yeni yargı paketine ilişkin son durumu da açıklayana Bakan, 9. yargı paketinde son aşamaya gelindiğini ve meclis tatile girmeden düzenlemenin meclis gündemine geleceğini söyledi. Bakan açıklamasında, "9. Yargı Paketi'yle ilgili çalışmamız son aşamaya geldi. 9. Yargı Paketi'ni de Meclis tatile girmeden Meclisin gündemine getireceğiz" dedi.

MECLİS TATİLE NE ZAMAN GİRECEK?

TBMM Temmuz ayının ortasında yaz tatiline girecek. Bu açıklamaya göre baktığımızda yargı paketinin nisan ayında gündeme gelmesi zor. Mayıs ya da en geç Haziran aylarında gündeme gelmesi bekleniyor. Düzenleme gündeme geldiğinde haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç