5 yıl sonra bir ilk: Çalışma Meclisi, yoğun gündemle toplanıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

5 yıl sonra bir ilk: Çalışma Meclisi, yoğun gündemle toplanıyor

Çalışma meclisi 5 yıl sonra ilk defa toplanıyor. Peki toplantılar ne zaman yapılacak? İlk toplantı tarihi ne zaman?

Çalışma Hayatı 23 Nisan 2024 0
5 yıl sonra bir ilk: Çalışma Meclisi, yoğun gündemle toplanıyor

Taşerona kadro, TYP, belediye şirket işçileri, kademeli emeklilik... Tüm konuların gündeme geleceği çalışma meclisi toplanıyor. Peki toplantı ne zaman yapılacak? Hangi konular ele alınacak?

4 sene sonra bir ilk yaşanacak. En son 2019 yılıdna toplanan Çalışma Meclisi, bu sene toplanıyor.

Türk İş ve Hak İş Genel Başkanlığına bir ziyarette bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma meclisinde çözüm odaklı görüşmeler yapacaklarını söyledi.

Kalıcı refah temini için çalışma hayatında yapısal reformlar yapılacağı bildirildi. Bu kapsamda asgari ücret, eekli, kıdem tazminatı ve esnek çalışma modelleri ele alınacak. Sizce hangi konular ele alınmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Bloomberg Haber Televizyonu'nda yayınlanan haberde 2019 yılında son toplantısı yapılan Çalışma Meclisinde aşağıdaki sendikalar yer alıyor:

Türk-İş, Hak-İş, Disk, Tisk, Memur-Sen, Kamu-Sen, TOBB ve TESK gibi sendikalar.

TOPLANTI TARİHİ

Toplantılar 29 ile 30 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılacak. Toplantılar başladığında haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamasını ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

BAKAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı son dakika açıklamasında konu ile ilgili, "5 yıllık bir aradan sonra Meclisi yeniden topluyoruz. 13. Çalışma Meclisi'ni de yine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle 29-30 Nisan 2024 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu dönemki toplantımızın gündemini; 'Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı: Emeğin, Sendikal Örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği' olarak belirlemiş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

SON TOPLANTI ERDOĞAN İLE

30 Nisan'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da sendika temsilcileri ile bir araya gelmesi ve görüş alış verişleri yapılması bekleniyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç