4 bin zabıta memuru ve itfaiye eri alımı yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

4 bin zabıta memuru ve itfaiye eri alımı yapılacak

Birçok ilde belediyelere kadrolu 4 bin itfaiye eri ve zabıta memuru alımı yapılacağı öğrenildi. İşte son dakika bilgileri.

4 bin zabıta memuru ve itfaiye eri alımı yapılacak

2024 yılı zabıta memuru ve itfiaye eri alımı ilanları geliyor 2024.

Yerel seçimlerin sona ermesi, yeni belediye başkanlarının belli olmasından sonra birçok belediye, yeni dönem zabıta memuru ve itfaiye eri alımı için harekete geçti. Gelen son dakika bilgilerine göre İstanbul, İzmir başta olmak üzere birçok şehre zabıta memuru alımı yapılacağına yer verildi. 4 bin civarında yapılması beklenen belediye memuru alımının başvuru şartları nedir? Başvuru ne zaman başlayacak?

ZABITA MEMURU VE İTFAİYE ERLERİ NE İŞ YAPAR? MAAŞI NE KADAR?

Zabıta memurları, görevli odlukları bölgede kamu düzenini sağlar. Huzuru tesis etmek için görev alan zabıta personelleri, yerelde vatandaşların düzenini korumaktan görevlidirler. Zabıta memurları son verilere göre 35-37 bin TL civarında maaş almaktadır.

İtfaiye eri olarak belediyelerde çalışan personeller, görevli oldukları yerde yangınlara müdahale etmek. Diğer işler ise şu şekilde: Yangın söndürme, araç kullanma ve arama-kurtarma çalışmalarını yerine getirmek, itfaiye hizmet binası ve müştemilatının güvenliğini, temizliğini, araç-gereç ve teçhizatın bakım ve onarımı ile haberleşme ve yazışma gibi yürütülmesi gereken diğer iş ve işlemleri yapmak. Belediyelerde itfaiye eri olarak çalışan personellere de zabıta memurları kadar 35-37 bin TL civarında maaş verilir. Kadın erkek adaylar bu sayfada >>>Bilgi alış verişi için  TIKLA TAKİP ET

ZABITA MEMURU VE İTFAİYE ERİ ALIMINDA BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Zabıta memuru ve itfaiye eri kadrolarına yapılacak personel alımında başvuru genel şartları şu şekilde olacak:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

- Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak.

- İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

- Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

- İtfaiye eri ve zabıta memuru kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg.dan fazla fark olmamak. (Boy ve kilo tespitleri Kurumumuzca yapılacaktır.)

En az ortaöğretim mezunlarından yapılacak personel alımında KPSS şartı istenmektedir. Sizce KPSS şartı kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

EKREM İMAMOĞLU: 3 BİN İTFAİYE ERİ ALIMI YAPILACAK

Ekrem İmamoğlu geçen ay yaptığı açıklamada İBB bünyesine 3 bin itfaiye eri alımı yapmayı planladıklarını, onay beklediklerini söyledi. İmamoğlu yaptığı açıklamada, "Biz personel alımı ihtiyacımız var. 3 bine yakın ihtiyacımız var. Bu şehrin zamanı yok. Ve biz güçlü bir ekip oluşturabilirsek, Allah korusun depremde, yangında Allah korusun birçok felakette sadece İstanbul değil Türkiye'nin her yerine gidebilecek uzman olağanüstü kabiliyetli teşkilatı var etme kabiliyetimiz var. bunu yerine getirmeliyiz diyoruz" dedi.

TOPLAMDA EN AZ 4 BİN İTFAİYE ERİ VE ZABITA MEMURU ALINACAK

İstanbul'un yanı sıra diğer iller, Özellikle Antalya, Muğla gibi illere itfaiye eri ile zabıta memuru alımlarının yapılması bekleniyor. Toplamda en az 4 bin itfaiye eri ve zabıta memuru alımı yapılması bekleniyor. İlanların hazırlığı başlarken persone lalımı ilanlarının kısa sürede gelmesi bekleniyor.

İLANLAR GELİYOR

Yerel seçimlerin sona ermesi, belediye başkanlarının göreve başlamasından sonra belediyelerde ilan hazırlığı başlatıldığı öğrenildi. Siz hangi ilden ilan bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İlanların Mayıs sonu itibarıyla yayınlanması bekleniyor. İlanlardan bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (10)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 3 Gün Önce
kpss olmadan başvura biliyormuyuz itfaiyeye
Ziyaretçi 4 Gün Önce
Allah aşkına yaş sınırı olmasın kpss 60 Kocaeli
Ziyaretçi 10 Gün Önce
İstanbul
Ziyaretçi 10 Gün Önce
Malatya
Ziyaretçi 10 Gün Önce
Kpss lisans olacaksa 65 üzeri, kpss önlisans ise 70 üzeri olması lazım.