2024'te askerlik 12 ay mı oluyor? MSB'den son dakika açıklaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2024'te askerlik 12 ay mı oluyor? MSB'den son dakika açıklaması geldi

Son dakika haberi geldi: Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada askerlik uzatılacak mı? sorusuna cevap verildi.

Asker Alımı İlanları 30 Tem 2023 12:17 1
2024'te askerlik 12 ay mı oluyor? MSB'den son dakika açıklaması geldi

MSB son dakika açıklaması yaptı: Askerlik süresi uzatılacak mı?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan resmi açıklamada askerlik süresinin uzatılacağı iddialarına cevap verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma, polis ve MİT'in bölücü hainlerle mücadelesi son hız devam ederken askerlik süresinin düşürülmesi, uzun kısa ayrımının ortadan kaldırılarak askerliğin 6 aya çekilmesi sonrası personel eksikliği yaşandığı iddia edilmiş ve bu nedenle askerlik süresinin yeniden 12 aya çıkarılabileceği iddia edilmişti.

Son dönemlerde bu durum sosyal medya üzerinde çok sık şekilde dile getirilmiş, birçok genç askerlik süresinin uzatılıp uzatılmayacağı konusunu bize sormuştu. Biz de daha önce yazdığımız haberlerde böyle bir çalışma olmadığını, askerlik süresinin 6 ay olarak devam ettiğini ifade etmiştik.

Az önce Milli Savunma Bakanlığı bir açıklama yaptı ve askerlik süresinin yeniden 12 aya çıkarılacağı yönünde çalışma var mı? sorusuna cevap verildi.

MSB'den yapılan son dakika açıklamasında askerliğin uzatılacağına yönelik herhangi bir çalışma olmadığına yer verildi ve "Askerlik hizmet süresinin uzatılmasına yönelik yapılan bir çalışma yoktur" ifadelerine yer verildi.

Sizce askerlik uzatılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

ASKERLİK KAÇ AY?

Şimdi askere gidecek bir genç, acemi eğitimi ile birlikte toplamda 6 ay askerlik yapıyor. Bedelli askerlikte ise gençler 122 bin 351 TL ödedikten sonra 1 aylık eğitim alıyor ve askerlik hizmetini tamamlıyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
Gayet güzel böyle cevam etsin