2024 yılının ilk güvenlik korucusu alımı ilanı yayınlandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2024 yılının ilk güvenlik korucusu alımı ilanı yayınlandı

Son dakika haberi: 2024 yılının ilk korucu alımı ilanı yayınlandı. Peki diğer illere korucu alımı ne zaman olacak? İşte detaylar.

2024 yılının ilk güvenlik korucusu alımı ilanı yayınlandı

Erciş Kaymakamlığı korucu alımı yapacak.

Erciş Kaymakamlığı güvenlik köy korucusu alımı yapılacağı duyuruldu. Yayımlanan son dakika açıklamasına baktığımızda başvuruların başladığı ve 23 Şubat 2024 tarihine kadar başvuruların alınacağı görüldü. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu korucu alımına ilişkin detaylara yer verdik.

DİĞER İL VE İLÇE İLE KÖYLERE DE KORUCU ALINACAK

Bu ilan, 2024 yılının ilk korucu alımı ilanı oldu. Diğer il ve ilçeler ile köylere de korucu alımı yapılacak. İlanlar kademe kademe gelecek. İlanlar gelince paylaşacağız. Haberdar olmak için TIKLA İNDİR

YAYINLANAN KORUCU ALIMI İLANI

Korucu alımı ilan metni şu şekilde:

Erciş İlçesi Çelebibağı Mahallesinden Dört (4), Haydarbey Mahallesinden Dört (4), Kızılören Mahallesinden Üç (3), Aşağıçökek Mahallesinden Üç (3), İşbaşı Mahallesinden Üç (3), Bayramlı Mahallesinden Üç (3) Güvenlik Korucusu alımı yapılacaktır.

İstekliler, aşağıda belirtilen şartları taşımaları halinde 8 Şubat – 23 Şubat 2024 tarihleri arasında Erciş Kaymakamlığı/Erciş İlçe Jandarma Komutanlığına müracaat edebileceklerdir.

BAŞVURU ŞARTLARI

Türk vatandaşı olmak.

Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olmak ya da 21/6 1927 tarihli ve 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre askerlikten muaf olmak, kadın adaylar için 21 yaşını doldurmuş olmak.

Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 40 yaşından büyük olmamak.

En az ilkokul mezunu olmak.

Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 216 ncı maddesinin birinci fıkrasında yazılı; halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa tahrik etme suçlarından mahkum olmamak.

Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, bir yıldan fazla hapis veyahut affa uğramış olsa bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, uyuşturucu almak ve satmak, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurmak suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nda sayılan terör suçlarına katılmamış ve bu konuda hüküm giymemiş olmak.

Kan davasından hüküm giymemiş olmak.

Hali hazırda görevlendirileceği köyde veya jandarma sorumluluk bölgesindeki mahallede ikamet etmek,

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek seviyede hastalığı, engeli veya akıl hastalığı bulunmamak.

Siyasi parti üyesi olmamak.

Köy/mahalle muhtarlığı ve ihtiyar heyeti üyeliği hariç mahalli idarelerin seçimle göreve gelen organlarında görevli olmamak.

Terör örgütleri ile bu örgütlerin yasadışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine katılmamış olmak, terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde bulunmamış olmak, örgüt propagandası yapmamış olmak.

Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya irtibatı bulunmamak.

Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu olmak.

Yeterli sayıda aday bulunmaması halinde birinci fıkradaki 40 yaş 50 yaş olarak uygulanır.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 3 Ay Önce
nasıl başvuru yapacam